Barometer Duurzame Bloemist

Alle bloemen die wij verwerken, zijn op een duurzame manier gekweekt. Zo belasten wij het milieu zo min mogelijk. We werken zoveel mogelijk met seizoensproducten van Nederlandse bodem. Het is natuurlijk onzin om iets wat hier groeit van ver te halen want ook transport belast het milieu.

Wij nemen onze producten af van kwekers die vermelden welk milieukeurmerk hun bloemen hebben. Zo kunnen wij alles zo duurzaam mogelijk inkopen. We worden hierop regelmatig gecontroleerd door SGS, een onafhankelijke certificerende instelling. Die hanteert de ‘Barometer Duurzame Bloemist’.

Met deze barometer wordt alles gecontroleerd: van het scheiden van afval tot het gebruik van chloorvrije schoonmaakmiddelen, van led-verlichting tot inkooplijsten. Zo bepaalt SGS of een bedrijf duurzaam genoeg is of dat er tekortkomingen zijn. Voldoe je aan hun strenge eisen, dan kun je de kwalificatie brons, zilver of goud verdienen.

Annekes Bloemen Passie is er trots op GOUD gecertificeerd te zijn!

Ook als je bloemen buiten Oirschot wilt laten bezorgen, kun je er van uitgaan dat dit door een duurzaam gekwalificeerde Fleurop collega bloemist gebeurt!

Barometer Duurzame Bloemist